luni, 9 martie 2009

http://3d-center.ro/


Din data de 25 februarie, 2009 este deschis pentru vizitare Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării din cadrul Institutului de Cercetări Eco-Muzeale din Tulcea.
Finalizat în cadrul unui proiect al Consiliului Judeţean Tulcea finanţat în cadrul Programului PHARE 2005 Cooperare Transfrontalieră România-Ucraina, Centrul prezintă elemente specifice Deltei Dunării, unice în lume. Hărţile interactive, reconstituirile unor habitate naturale tipice de deltă şi a unei cherhanale tradiţionale, alături de acvariile cu specii de peşti, corali şi alte organisme acvatice, precum şi locurile de joacă pentru copii, sunt doar câteva din atracţiile propuse pentru petrecerea timpului liber. Vizita liberă sau însoţită de ghid, vizionarea a 2 filme documentare despre Delta Dunării, expoziţiile virtuale sau savurarea unei cafele şi a unor produse tradiţionale de patiserie oferă o experienţă de neuitat vizitatorilor.
În primele 4 trei zile de la deschidere Centrul a fost vizitat de aproximativ 4000 de vizitatori.

Facilităţi: cafetărie - patiserie, shop, wireless.
Program de vizitare: mai – octombrie: 10–20
noiembrie – aprilie: 10–18
Taxe acces: noiembrie-aprilie- copii, elevi, studenţi, pensionari – 5 lei - adulţi 10 lei

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa Serviciului Relaţii Publice, Management Proiecte Europene si Documentare (0340 / 105653), sau direct la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării (0340 / 105652), Str. 14 Noiembrie, nr. 1, Tulcea.

sâmbătă, 7 martie 2009

De curand a fost deschis la Tulcea Centrul EcoTuristic Delta Dunarii. Principalele puncte de atracţie pentru vizitatori vor fi dioramele, care reconstituie ecosistemele Deltei Dunării, dar şi cel mai mare acvariu din Romania unde vor putea fi văzute specii reprezentative pentru fauna deltaică şi marină, dar şi peşti exotici.
Numarul mare de vizitatori, aproximativ 6000 in doua zile spun multe despre acest nou muzeu de la Tulcea si nu lasa loc de comentarii....

pentru mai multe detalii aici:
http://stirileprotv.ro/video/la-tulcea-s-a-deschis-unul-dintre-cele-mai-mari-acvarii-din-europa/60247661

pe site-ul oficial al centrului:
http://3d-center.ro/

pentru imagini:
http://3d-center.ro/content/view/20/41/lang,ro/

sau

http://tulceafoto.wordpress.com/2009/03/03/paradis-ce-sa-mai-comentam/

Promit ca voi face si eu fotografii, pe care le voi posta aici.

Recomandari daca imi sunt permise.

Nu ezitati, faceti o vizita la noul muzeu si cu siguranta o sa va placa.