luni, 13 octombrie 2008

Proiectul "Arheolog pentru o zi", la final

Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea (I.C.E.M. Tulcea) a finalizat recent proiectul cultural "Arheolog pentru o zi", finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (A.F.C.N.) cu suma de 15.000 lei. Partenerii I.C.E.M. Tulcea în cadrul acestui proiect au fost Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie Constanţa, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 2 Tulcea, Grupul Şcolar "Constantin Brătescu" Isaccea, Grupul Şcolar Mahmudia. Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" Hârşova şi Şcoala Generală nr. 2 Basarabi, jud. Constanţa. Potrivit responsabilului de proiect din cadrul I.C.E.M., Aurel Daniel Stănică, proiectul a avut ca obiectiv conştientizarea elevilor cu privire la importanţa arheologiei, protejarea şi valorificarea patrimoniului cultural dobrogean, ca parte componentă a patrimoniului naţional şi internaţional. De asemenea, programul a urmărit dezvoltarea spiritului de consumatori de cultură în rândul elevilor din mediul rural şi urban; încurajarea iniţiativelor care pun în valoare patrimoniul cultural naţional. Obiectivele proiectului cultural "Arheolog pentru o zi" au fost atinse prin derularea unor activităţi care au avut un impact pozitiv în rândul elevilor, precum: activitatea "Arheologii, detectivii timpului" şi activitatea "Zi de vizită la Cetatea Noviodunum-Isaccea". De menţionat că rezultatele proiectului sunt reprezentate de produsele culturale realizate, printre care menţionăm: web site-ul proiectului (http://www.arheojunior.ro/); pliantul de promovare a proiectului; pliant de prezentare a Cetăţii Noviodunum etc.

http://www.obiectivtulcea.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=13097&Itemid=55

"Arheolog pentru o zi", la final
-- Proiectul cultural care a beneficiat de finantarea Administratiei Fondului Cultural National s-a incheiat la sfarsitul saptamanii trecute.
Partenerii Institutului de Cercetari Eco-Muzeale Tulcea, organizatorul actiunii, au fost Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Scoala cu clasele I-VIII nr. 2 Tulcea, Grupul Scolar "Constantin Bratescu" Isaccea, Grup Scolar Mahmudia, Liceul Teoretic "Ion Cotovu" Harsova si Scoala Generala nr. 2 Basarabi Constanta.Constientizarea elevilor cu privire la importanta arheologiei, protejarea si valorificarea patrimoniului cultural dobrogean a fost principalul obiectiv al proiectului. De asemenea, s-a incercat apropierea tinerilor de cultura, domeniu aproape inexistent in lumea adolescentilor, si incurajarea initiativelor care sa puna in valoare patrimoniul cultural. In cadrul programului au avut loc activitati precum "Arheologii, detectivii timpului" si "Zi de vizita la Cetatea Noviodunum-Isaccea".

http://www.ziuact.ro/display.php?data=2008-10-07&id=238400

Niciun comentariu: