duminică, 20 septembrie 2009

TVR a lansat programul RESTAURARE


Televiziunea Română realizează programul „Restaurare" în parteneriat cu Ministerul Culturii, Cultelor şi Patrimoniului Naţional, Oficiul Naţional al Monumentelor Istorice şi Fundaţia Art Production, precum şi cu sprijinul autorităţilor locale din ţară. Selectate cu ajutorul acestor foruri, 30 de clădiri monumente istorice (palate sau conace boiereşti, biserici, castele sau situri arheologice de importanţă naţională) intră într-o competiţie în care publicul larg va decide care dintre ele va fi restaurat. Timp de zece săptămâni, în fiecare duminică, programul „Restaurare" va prezenta câte trei monumente dintr-o zonă a ţării, urmând ca cel care va primi, până vinerea următoare, cele mai multe voturi de la telespectatori să intre în finala campaniei Restaurare. Această finală va fi organizată în 1 decembrie când, prin votul direct al publicului larg, va fi ales monumentul care va primi fondurile pentru restaurare.

Responsabilii proiectului „Restaurare" sunt Georges Boisnard, manager de proiect şi Ruxandra Ţuchel, directorul Departamentului Cultură din TVR. Aceştia au coordonat cele zece echipe de producători din TVR care au realizat fiecare episod. „Restaurare" se realizează după un format Endemol-International B.V., realizat şi de BBC. În urma difuzării lui în Marea Britanie, audienţa a fost de 3,4 milioane de persoane, ceea ce pentru un program cultural reprezintă un record.

Gazda talk-show-ului şi prezentatorul programului „Restaurare" este Cătălin Sava.

Mai multe detalii pot fi găsite pe site-ul www.tvr.ro/restaurare.

Programul este difuzat în premiera şi în exclusivitate în format high definition, în condiţii excepţionale de sunet şi imagine, pe TVR HD, înregistrările fiind difuzate şi de TVR Cultural şi TVR 3.


Sursa:

http://www.tvr.ro/articol.php?id=69301&c=47

Detalii:

http://www2.tvr.ro/restaurare/

Niciun comentariu: